HOME ARTICLES JOIN GALLERY STORE SPONSORS MARKETPLACE CONTACT US  
Register | FAQ | Search | Memberlist
Username:    Password:       Forgot your password?
BIKELAND > FORUMS > ZX-14.com > Thread: 08 zx14 serious vibration. See video NEW TOPIC NEW POLL POST REPLY
Travesty


Parking Attendant
Posts: 9
posted April 29, 2016 11:07 AM        
08 zx14 serious vibration. See video

Good evening everyone, I'm new to the forum so please forgive me if I have posted this in the wrong section or it has already been discussed.

I have an 08 zx14 with 9500 miles that I bought last year with 4200 on the clock. Here's my issue. A couple weeks ago I brought the bike out for a quick spin, got to my destination with no issue. Later that night I went for a 50 mile ride with the fellas and began to smell coolant on the way there. Reached the destination checked for leak and found about 5 drops on the ground where I parked. Could no locate the source. Not paying too much attention to it we headed home. I opened her up to about 145 to catch up to the lead rider and when I slowed down, the bike gave off a violent vibration throughout. I immediately Pulled her over at a rest stop and sent to give her a look over. Saw a minor leak of what smelled like coolant but looked like my oil(royal purple full synth). Could not locate the leak so I decided to start her up and head home slowly. I got about 30 feet and heard the infamous "metal bang". I hit the break and shut her off immediately And got a tow home.

A couple days later, I drained the oil looking for metal shavings and found nothing. Please note, the oil drained seemed considerably less than the required 4.5qt. I refilled the oil and started her up. I initially heard 1 metal bang and then nothing else. Instead the whole bike vibrates, even on idle and increases as I throttle up. Had a couple mechanics come take a listen and one said spun bearing the other was not sure but doubts it's a spin bearing.

As of now we have removed the clutch basket and all looks fine. Plugs and coils replaced and nothing. The next step is to open up the case unless one of you great folk on the forum have any suggestions. I took a video of how she sounds after the oil change maybe this will help. I wanna thank you all in advance for any help or advice you may have.

Here's the link

http://vid392.photobucket.com/albums/pp8/Travis_RRtravesty_Brown/Mobile%20Uploads/trim.B0FBDD0A-8118-4803-BC43-ED7862DC21C1_zps8zphxg17.mp4





  Ignore this member   
fish_antlers


Administrator
The Truth is Out There
Posts: 21846
posted April 30, 2016 03:35 AM        
That sounds like a hurt motor. Have you pulled off all the bodywork and done some basic checking ie disconnected spark plug leads to determine which cyclinder isn't happening?
____________
What business is it of yours where I'm from, Friendo?


  Ignore this member    Click here to visit fish_antlers's homepage. 
Travesty


Parking Attendant
Posts: 9
posted April 30, 2016 05:20 AM        
Hey plastics are off, plugs and could replaced. I'm not great with a wrench so I'm not sure exactly how to check the leads to check the cylinders. My boy is doing most of the diagnostics. Let me know exactly how to check leads for cylinder function. Thanks
  Ignore this member   
fish_antlers


Administrator
The Truth is Out There
Posts: 21846
posted April 30, 2016 09:37 AM        
Turn it on. Pull one lead at a time and see which if any change the running.
____________
What business is it of yours where I'm from, Friendo?


  Ignore this member    Click here to visit fish_antlers's homepage. 
All times are America/Va < Previous Thread     Next Thread >
BIKELAND > FORUMS > ZX-14.com > Thread: 08 zx14 serious vibration. See video NEW TOPIC NEW POLL POST REPLY

FEATURED NEWS   Bikeland News RSS Feed

HEADLINES   Bikeland News RSS Feed


Copyright 2000-2022 Bikeland Media
Please refer to our terms of service for further information
0.32594990730286 seconds processing time